lauantai 6. toukokuuta 2017

Treeniä kevätauringossa



Kevät saapui vihdoin Turkuun ja tiistaina auringon paistaessa päätin ratsastaa kentällä, joka oli juuri lanattu ja pohja oli ihan super hyvä. Assilla oli alla vapaapäivä ja niinä parina kertana, joina ole ntänä keväänä kentällä mennyt, se on ollut aika pirteä, joten päätin laittaa pitkästä aikaa sille goguen, jotta saisin ratsastettua tehokkaammin. Tällä kertaa tein paljon laukkatyöskentelyä, sillä siihen Assi tarvitsee nyt paljon voimaa ja laukkahan parantuu vain laukkaamalla. Eroa huomaa jo nyt entiseen - Assi on vähitellen saanut massaa ja voimaa, ja hypytkin paranevat huomattavasti. Pikku hiljaa alkaa hepan laatu todella tulla esiin.




Aloitin kävelemällä vapaalla ohjalla ilman gogueta jonkin aikaa, jotta lihakset vertyivät ja Assin ei heti tarvitsisi kulkea paketissa. Rentojen alkukäyntien jälkeen laitoin goguen ensin tosi löysälle ja aloin tunnustelemaan millainen Assi tänään olisi. Tavalliseen tapaansa se oli tyhjä oikealle ohjalle ja raskas vasemmalle. Tämän vuoksi sitä on aika vaikea yleensä ratsastaa vasempaan kierrokseen. Tein paljon isoja taivutuksia jotta saisin Assin ottamaan vähän kiinni oikealta ja keventymään vasemmalta. Ravissa Assi oli alkuun aika freesi, mutta Alkoi kuunnella aika nopeasti. Goguen avulla se rohkaistui ottamaan tuntumaa myös oikealle ohjalle. Alkuravit tein loppuravityylisesti, eli vähän syvempään muotoon löysällä ohjalla.



Ravattuani hetken laitoin goguen vähän tiukemmalle ja otin takin pois, sillä auringonpaisteessa oli oikeasti tosi kuuma. Tämän jälkeen ravailin vielä hetken vähän lyhemmällä ohjalla jonka jälkeen otin vähän laukkaa. Laukassa Assi tuntui aika kivalta, annoin sen vielä mennä vähän pidempänä enkä vaatinut heti lyhyttä muotoa. Laukan jälkeen pienet välikäynnit, jotta Assi tasoittuisi hieman eikä olisi niin menossa, sillä se yleensä vähän lämpenee laukasta.










Välikäyntien jälkeen aloin kokoamaan ohjia ja Assi oli ihan menossa. Tein paljon rauhallista käyntityöskentelyä ja treenasin myös pari kertaa peruutusta, sillä se on Assille aika vaikeaa. Tällä kertaa se kuitenkin pysyi kauniistii ohjan ja pohkeen välissä. Kun Assi oli varmasti rauhoittunut ja kuulolla, aloin tehdä hommia harjoitusravissa. Alkuun Assi koitti vähän juosta alta pois, mutta rauhoittui pian. Tein paljon vastataivutuksia ympyröillä ja suorilla urilla suoristaakseni Assia, koska se on tällä hetkellä todella vino hevonen. Tein myös erilaisia kiemurauria ja niillä Assi tuli tosi hyvin kuulolle. Lopuksi pääsin tekemään myös tosi hyviä ravinlisäyksiä.







Ravin onnistuessa hyvin aloitin päivän varsinaisen tehtävän eli laukkatyöskentelyn. Tein joka toiseen kulmaan ympyrän jota kerta kerralla pienensin ja pienimmillään se oli halkaisijaltaan noin 8 metriä. Suorilla urilla tein vastataivutusta. Volteilla kiinnitin huomiota siihen, ettei Assi missään vaiheessa pääsisi kaatumaan sisälle päin ja suorilla en antanut sen kiihdyttää. Aluksi vastataivutus tuntui aika vaikealta ja ympyrä helposti valui suuremmaksi, mutta pikku hiljaa tehtävä helpottui. Assi alkoi lopuksi jopa kokoamaan itseään ilman, että minä varsinaisesti tein mitään. Fiilis selkään oli ihan mielettömän hyvä! Assia on aika mahdoton väsyttää selästä käsin, mutta lopussa se tiputti helposti raviin, jos jätin jalkaa vähänkin irti. Piti siis itsekin muistaa tehdä töitä.

Laukan jälkeen otin vielä pätkän käyntiä jonka jälkeen hölkkäilin loppuravit. Assillakaan ei ollut enää mikään kiire mihinkään. Sille tuli jopa hiki, mitä ei ihan hirveän usein pääse tapahtumaan, vaikka ihan kunnolla ratsastaisikin. Loppukäynneiksi otin goguen pois ja Assi sai kävellä vapaasti pitkät loppukäynnit ja paljon herkkuja. On ihan mahtavaa huomata, kuinka paljon se on edistynyt kahdeksan kuukauden aikana! Minulle tullessaan se yleensä juoksi ympäri maneesia pää pystyssä. Pitkä matka on kuitenkin vielä edessä ja molemmilla riittää paljon opittavaa. Ehkä me vielä joskus ollaan tosi hyviä!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, hyvälaatusia kuvia ja sujuvaa tekstiä! Löysin sun blogin ihan äsken, ja jään kyllä seurailemaan teidän menoa! :)

    http://jessicannblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista