torstai 27. huhtikuuta 2017

Hyvä päättyi tosi huonosti: Raision kisat

Postauksen kuvat on ottanut Henni-Leena Helenius, suuri kiitos hänelle!

Lauantaina hypättiin Pinjalla ja sunnuntai aamuna lähdettiin kisoihin hyvillä mielin. Tallilla olimme vähän aikataulusta myöhässä ja trailerin kiinnitys ei sujunut ihan ongelmitta, mutta saatiin Assi nopeasti kuljetusvalmiiksi ja tavarat autoon ja matka kohti Raisiota alkoi. Assi on onneksi tottunut jo matkustamiseen ja se lastautuu ihan super hyvin. Syksyllä lähdimme Turkuun kisoihin ja Assi meni koppiin parin minuutin jälkeen liinojen avulla, mutta nykyään lastaajalla on kiire alta pois kun se melkein juoksee sisään traileriin.

Matka taittui sujuvasti ja olimme melkein kymmenen minuuttia edellä aikataulusta paikalla. Kävin heti maksamassa ja näyttämässä rokotukset, jonka jälkeen lähdin pikku hiljaa radankävelyyn. Rata oli kivan helppo, yksi kaareva linja oli vähän haastavempi mutta laskin siihen seitsemän askelta, eli tilaa oli ihan hyvin. Muutama kohta pohjasta oli vähän löysää lauantaisen sateen jälkeen, mutta ei mitään hälyttävää. 

Radankävelyn jälkeen lähtin autolle ja Assia oltiinkin jo purkamassa. Laitettiin varusteet reippaasti päälle ja hyppäsin heti selkään, sillä Assin kanssa verkka-aikaa kannattaa ottaa mahdollisimman paljon, sillä kokemattomana hevosena se jännittää vielä aika paljon etenkin alkuun. Kävellessä kohti verkkaa se olikin aika hereillä, mutta ei onneksi säpsynyt mitään. Pääsin verryttelyyn heti, ja kävelin pitkään lyhyellä ohjalla tehden pysähdyksiä ja taivutuksia. Pikku hiljaa aloin ravailla ja Assi oli ihan ok, vähän turhan reipas. Sain sen ihan ok kuulolle ja otin varovasti laukkaa. Verkka oli tässä kohtaa jo aika ahdas, joten kaikessa sai olla aika tarkka. Assi koitti vähän kiihdytellä mutta pysyi käsissä. Hypyt verkassa olivat ihan tajuttoman hyviä! Pyöreitä,  lähtivät oikeasta paikasta ja Assi pysyi rentona niiden jälkeenkin. Hyvällä fiiliksellä siis radalle.

Radan puolella Assi vähän jännittyi ja katsomopäätyyn se piti suostutella, sillä sen hälinä järkytti pientä hevosta aika paljon. Ympyrän kautta kutenkin radalle ja tekemään tasainen suoritus. Assi oli koko radan aika kuuma ja tuntui tosi vauhdikkaalta, vaikka videolta katsottuna se ei edes laukkaa mihinkään. Ykköselle paikka tuli vähän lähelle ja kuuden askeleen linja kakkoselle ja vähän pitkäksi viidelle. Kolmoselle sukelsin vähän, mutta se ja neljä olivat ok. Tiellä neloselle tosin jäin matkustamaan kevyessä istunnassa ja Assin tehdessä pienen liikkeen oikealle, tuli taas muistutus, että siellä selässä pitää oikeasti istua! Vitosella Assi rikkoi raville, mutta en viitsinyt häiritä sitä laukannostolla ja istuin vain rauhassa paikallaan. Assi koitti ihan vähän liirata vasemmalle mutta hyppäsi ihan hyvin. Kutoselta seiskalle linjan mittasin tosiaan olevan normaalit seitsemän askelta, mutta Assi oli tässä kohtaa jo sen verran reippaassa askeleessa enkä tehnyt kovin jyrkkää kaarretta, joten väli sujui oikein hyvin viidellä... Kasia kohti taas rikko raville, mutta se puhtaasti ja nolla tuli! 



Assi sai kävellä maasta käsin luokkien välillä ja itse katsoin muutaman ratsukon. Palkintojenjakoon Assi ei tällä kertaa päässyt, sillä se suoritettiin jalan. Punavalkoinen rusetti tuli kuitenkin kotiin. Kasikympissä lähdin ekana ja verkkailin vain hetken. Assi oli hyvin kuulolla ja hyppäsin vain pari hyppyä. Viimeisen okserin yli se suorastaan lensi, niin hyvältä hyppy tuntui!

Assi kyttäsi taas vähän katsomopäätyä ja oli kuuman oloinen, mutta lähdin ihan luottavaisin mielin radalle. Ykköselle Assi rikkoi taas raviin, mutta linja sujui helposti viidellä kakkoselle. Kolmonen tuli vähän pohjaan ja Assi laskeutui vastalaukassa. Ravikiihtydyksen jälkeen sain oikean laukan ja neloselle tultiin aika kovaa. Pääsin kuitenkin vaikuttamaan kaarteessa ja siihen asti vitoselle meni kaikki hyvin. Mutta sitten... Miksi en osannut ratsastaa? Tunsin Assin liiraavan vasemmalle mutta en tehnyt mitään vaan päätin hypätä viisi askelta ennen hevosta ja Assi veti vasemmalta ohi ja tipuin. Radan jälkeen ärsytti niin paljon! Ei huvittanut jäädä katsomaan luokkaa loppuun, joten pakkasimme hepan koppiin ja lähdimme kotimatkalle.


Pystyin katsomaan videon radasta vasta seuraavana päivänä. Assikin onneksi korvasi ärsytyksen olemalla maanantaina ihan tajuttoman hyvä. Lauantaina mennään taas Pinjalle hyppäämään ja pääsen korjaamaan sunnuntain virheet. Seuraavat kisat kalenterissa ovat Paimiossa 13.5. Toivottavasti muistasin siellä, että sen hevosen kuuluu hypätä, ei minun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti