keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Niin hieno Assi estevalmennuksessa

Sama ajatus kuin Artukaisten maljakentällä, vauhti ei haittaa ja pitää istua viimeiseen asti - heti onnistuu!

Torstain valmennuksessa keskityttiin paljon radan ratsastamiseen ja tulimme vain muutamia yksittäisiä esteitä verkkana. Tehtävät olivat aika simppeleitä, vain yksi kaareva linja ja vaikeampi kaarre esteelle. Itseäni vähän jännitti sokeripalat parin esteen alla, mutta päätin, että en anna niiden häiritä ratsastustani.

Assi oli verkassa ihan okei. Tein paljon siirtymiä askellajista toiseen ja myös niiden sisällä, jotta saisin Assin kuuntelemaan pidätettä ja pohjetta. Hypyt aloitettiin pienellä okserilla lävistäjältä. Assi lähestyi sitä melko rauhallisesti, jäi jopa vähän pohkeen taakse. Paikat osuivat hyvin, mutta lähdin lähes joka kerta hyppyyn ihan sekunnin sadasosan ennen Assia, jolloin en päässyt vaihtamaan laukkaa. Vikalla yrityksellä sekin onnistui, kun istuin ihan oikeasti loppuun saakka. Vaihdoimme tehtävää vähän ja tulimme okserin toisesta suunnasta, jonka jälkeen pitkällä sivulla neljän askeleen linjan. Linjan vikan esteen alle oli laitettu sokeripalat, ja jännäsin niitä itse vähän, joka siirtyi ehkä Assiinkin. Päädyssä ennen ekaa estettä oli pelottavia ihmisiä ja Assin tehdessä pienen väistöliikkeen irtosi jalkani hetkeksi juuri ennen estettä ja Assi livahti vasemmalta ohi. Uusi yritys ja linjan molemmat esteet hienosti yli. Okserille tulin vähän pohjaan kun ratsastin välin vähän turhankin voimakkaasti.

Lyhyiden harjoitusten jälkeen siirryimme tekemään ratoja. Nämä radat näkyvät myös videoilla. Ensimmäinen rata alkoi okserilla pitkällä tiellä, josta jatkettiin pitkälle sivulle. Okseri tuli hyvin, laukka vaihtui myös. Pitkän sivun ekalle esteelle jouduin vähän lisäämään jalkaa ja toiselle Assi yritti kiemurrella mutta meni kiltisti yli. Seuraavaksi jatkettiin sarjalle. Assi tuli lähestyessä vähän vahvaksi ja sarjan A-osaa se vilkaisee tyylillä "onko noin pieni asia edes este". B-osalle tuli turhan iso hyppy ja esteen jälkeen Assi pääsi vähän juoksemaan ja tein ympyrän saadakseni hyvän lähestymisen. Jouduin tekemään vielä toisenkin, sillä suoristaessani jalka jäi irti ja Assi rikkoi raville. Pitkän sivun okserille Assi tuli vähän pohjaan, mutta selvitti linjan hyvin. Linjan jälkeen tuli iso ympyrä ja siitä okserille tiukempi tie, joka sujui hyvin. Okserin jälkeen tuli vielä kaareva linja, johon tultiin vähän vauhdilla ja väli jäi hieman pitkäksi. Huomatkaa muuten Assin etujalat vikan esteen jälkeen, se vaihtoi etupäällä! (Assi ei tosiaan osaa vaihtaa laukkaa.)

Toisella radalla Assi oli vähän väsynyt jo. Ykkösenä tultiin sininen okseri pitkällä tiellä. Siihen jouduin taas lisäämään jalkaa ja hyppy tuli vähän lähelle ja vinoon. Sarjalle jäätiin kauas mutta pääsin tällä kertaa jatkamaan suoraan seuraavalle esteelle. Hyppy jäi okserille vähän kauas. Linjalle tultaessa jäin roikkumaan sisäohjeen ja tiestä olisi tullut tosi huono, joten päädyin tekemään ympyrän. Linjan eka este ok, Assi pidentyi aika paljon ja tultiin okserille pohjaan. Sarjalle tultiin myös aika pitkänä. Olisin voinut tehdä ympyrän, mutta jatkoin suoraan ja Assi tuli aika vahvaksi sarjan jälkeen. Ympyrältä vielä viimeiselle linjalle. Kaarre oli tosi vaikea, sillä juuri siinä kohdassa, mistä olisi pitänyt kääntää oli aika pehmeä kohta joka söi energiaa. Siksi pystylle pohjaan ja myös okseri tuli liian lähelle. Uusimme vikan linjan vielä lopuksi, ja se meni paremmin.


Tänään treenataan Pinjan silmän alla sileällä ja lauantaina hypätään. Estetreeni päästään toivottavasti tekemään Pinjan luo ulkokentälle. Sunnuntaina jatketaan kisojen merkeissä, lähdetään Raisioon hyppäämään pari pikkuluokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti