sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen estevalmennus

Meillä piti olla tällä viikolla keskiviikkona Pinjan kouluvalmennus ja jatkaa torstaina hyppyjen merkeissä. Mittarin kuitenkin ollessa pahimmillaan yli 15 astetta pakkasen puolella, peruuntui kouluvalmennus tältä viikolta kokonaan ja estetunti siirrettiin sunnuntaille. Niimpä tänään pääsimme reilu viikon jälkeen hyppäämään ja lapsella kyllä riitti intoa.

Itse olin katselemassa illan ensimmäistä valmennusta, joten tiesin suurinpiirtein millaisia tehtäviä tulisimme tekemään. Pinja vähän helpotti juttuja meille, mutta tekemistä riitti silti! Aluksi tulimme yksittäistä kavalettia kahdeksikolla, joka sujui ihan kivasti. Sen jälkeen siirryimme kavaleteilla suoritettavaan siksak -tehtävään. Ensin hypättiin lyhyellä sivulla oikealta este, jonka jälkeen tuli 90 asteen kulma vasemmalle neljällä askeleella pitkällä sivulla olevalle pystylle. Päädyn kautta toiselle pitkälle sivulle (kuvassa sininen pieni este) jonka jälkeen taas 90 astetta kavaletille vasemmalle, jossa suunnanmuutos oikeaan ja pitkällä sivulla este. Tulimme harjoitusta myös toisesta suunnasta. Itselleni tämä oli tosi vaikea juttu, sillä jäin hirveästi roikkumaan kiinni sisäohjaan ja kun keskityin vain kääntämiseen, heiluivat pohkeeni irti satulasta ja Assi pääsi juoksemaan. Hengissä selvittiin kuitenkin ja jatkettiin kohti seuraavaa tehtävää, joka oli molempien mielestä paljon kivempi.







Seuraavana vuorossa oli siis vähän lisää mutkittelua. Ensin sinivalkoinen pysty oikealta, sen jälkeen kaarros oikeaan ja lävistäjällä vihreäkeltainen okseri, jonka jälkeen suunnanmuutos vasempaan ja toisella lävistäjällä vaaleanpunakeltainen pysty, josta käännös oikealle ja pitkällä sivulla pysty-pysty linja viidellä askeleella. Tilaa oli alle puolet maneesin pituudesta (linjaa lukuunottamatta). Aluksi Assi oli vähän hukassa jalkojensa kanssa, kun sen pitikin tulla ihan suorassa ja rauhassa esteille. Sen takia se otti alkuun pari puomia. Kolmannelle pystylle aloin kiirehtimään, ja paikka tuli pohjaan. Linjalla Assi lähti vähän juoksemaan, mutta tuli hyvin takaisin. Tulimme myös tehtävää toisin päin, aloittaen linjasta. Pari kertaa Assi tuli linjan ihan liian rauhassa, ja väli oli liian pitkä viiteen, mutta liian lyhyt kuuteen, jolloin jälkimmäiseltä pystyltä tuli puomi. Kun rentouduin kädellä, eteni Assi paremmin ja väli oli täydellinen viisi.






Lopuksi tulimme vielä rataa, jossa oli mutkittelu alkaen vasemmalta, eli linja ensin, ja sinivalkoisen pystyn jälkeen jatkettiin suoraan neljä askelta yhden askeleen sarjalle, jonka jälkeen tultiin vielä keltavaaleanpunainen pysty pitkällä lähestymisellä. Ensimmäisellä linjalla Assi lähti vähän juoksemaan ja oikaisi vasemmalle päädyssä, joten jouduin tekemään ympyrän ennen seuraavaa estettä. Mutkittelu meni hyvin, kun vain muistin laittaa ne jalat kiinni! Linjalla vauhti vähän kiihtyi, mutta askeleet sopivat hyvin. Viimeistä pystyä ennen tein pari ympyrää, kun Assi alkoi väsyä ja itse irrotin taas jalat, joten laukka ei meinannut millään olla sujuvaa. Pystylle paikka tuli vähän pohjaan, joten tulimme vikan linjat ja pystyn uudelleen. Assi alkoi lopussa väsyä aika paljon, jolloin se lähti taas vetämään ja juoksemaan välillä, mutta säilyi kuitenkin kontrollissa koko ajan. Sarjalle tultiin aika pohjaan, mutta pysty meni superhyvin!

Seuraava estevalmennus onkin sovittu torstaille, toivottavasti saisin kuvaajan paikalle. Kisakalenteriakin olemme pikkuhiljaa lähteneet suunnittelemaan, kausi starttaa toivottavasti helmikuun puolella yksien tai kaksien kisojen muodossa. Lisäksi ensi kaudella odottaa muitakin todella siistejä juttuja, joista pystyin vuosi sitten vain haaveilemaan! Kunhan kaikki sujuu yvin, pääsen niistä tännekin kertomaan.

Laitetaan viimeiseksi vielä pieni loppukevennys: Tältä Assi näyttää kun se menee ensin kovaa, sitten lähelle ja lopuksi korkealle :D


2 kommenttia: