perjantai 3. helmikuuta 2017

Raskasta jumppaa esteillä

Eilen oli taas viikottaisen estevalmennuksen aika. Aikatauluista ja sairastumisista johtuen olemme nähneet Pinjaa nyt vain kerran viikossa parin viikon ajan, toivottavasti pian saataisiin myös sännölliset sileänvalmennukset kehiin. Tänään tunnilla oli luvassa paljon jumppaamista ja aivotyötä, sillä lähes jokaisen esteen yhteyteen oli lisätty maapuomeja vaihteleva määrä. Valmennukseen lähdin positiivisella mielellä, sillä viimeviikon tunti meni ihan super hyvin, kun uskalsin Assin antaa edetä enkä jäänyt epätoivoisesti kiskomaan.

Tunti aloitettiin ihan perus verkalla ja Assi oli edellispäivän kunnon läpiratsastuksen jälkeen kivan letkeä. Tein paljon ympyröitä ja välillä ihan hitaan pätkän ravia, jonka jälkeen palautin askeleen normaalitempoiseksi. Laukassa Assi yritti pari kertaa vähän kiihdytellä, mutta palasi sitten taas mukavan rauhalliseksi. 

Hyppääminen aloitettiin pystyllä, jota edelsi kaksi puomia ja esteen jälkeen oli vielä yksi. Se meni ihan hyvin, itse heitin ylävartaloa vähän liikaa eteen ja ratsastin vinoon, joten laukat eivät oikein tahtoneet vaihtua. Hypyt olivat kuitenkin ok. Sen jälkeen siirryttiin okserille, jossa oli samanlainen puomi-puomi-este-puomi -linja. Okserille sain ratsastettua paremmin ja laukatkin alkoivat vaihtua. 




Seuraavaksi siirryimme oikeassa kierroksessa ratsastettavalle kahden askeleen okseri-okseri -sarjalle, jonka välissä oli myös puomit. Ensimmäisellä kerralla Assi jäi aika paljon pohkeen taakse kaarteessa ja hyppäsi a-osan vähän kaukaa, mutta seuraavilla kerroilla etenin enemmän ja hypyt paranivat. Kun tempo oli parempi, sain myös ratsastettua suorempaan ja laukat eivät vaihtuneet omia aikojaan.


Viimeisenä ennen rataa tulimme vielä vasemmalta pysty-pysty -linjan. Assi oli siinä ihan ok, ekalla kerralla se jäi taas pohkeen taakse ja eka hyppy tuli pohjaan, jonka jälkeen se kiemurteli vähän ja myös toisen hypyn paikka tuli liian lähelle. Toisella yrityksellä uskalsin vaatia taas vähän aktiivisempaa laukkaa ja hypyt olivat ok.

Pienen hengähdystauon jälkeen tulimme lyhyttä radanpätkää. Aloitimme oikesta kierroksesta pystyllä, sitten vasemmalta okserille jonka jälkeen iso pääty-ympyrä ja lopuksi oikealta pysty-pysty -linja. Pysty meni ihan ok, paikka ehkä vähän pohjaan. Okserille Assi lähti vähän juoksemaan ja puomien väli kävi ahtaaksi, jonka se koitti ratkaista tulemalla vinoon. Hypystä tuli aika jännä ja Assi tyytyväisenä kiersi viimeisen puomin, matka kuitenkin jatkui ilman suurempia ongelmia. Vikalle linjalle Assi jäi kaarteessa todella pohkeen taakse ja jäin työntämään ekalle esteelle, jolloin Assi tuli vielä hitaammaksi ja tuli ihan pohjaan, jonka jälkeen se teki ison mutkan ja tuli myös toiselle esteelle hitaassa temmossa liian lähelle. Saimme käskyn tulla okserin pohjalle ja linja uudelleen. Okseri meni jo paremmin, mutta linja oli taas tosi hidas ja huono. 





Assi sai vetää hetken henkeä ja kävellä, sillä se selkeästi väsyi päivän tehtävistä. Puomit esteiden edessä ja jälkeen olivat sille raskaita jo pelkästään aivotyöskentelyn kannalta, ja fyysinen rasituskin oli aika kovaa, sillä se joutui oikeasti tulemaan hyvään paikkaan ja lyhentämään askeltaan. Tauon jälkeen tulimme linjan vielä uudelleen. Ekalla yrityksellä paikat osuivat jo tosi hyvin, mutta tokan pystyn se otti alas jouduttuaan pelastamaan itsensä niin monesti siellä. Tulimme linjan vielä kerran ja Assi olikin ihan super hieno!


Ravailin vielä rennot loppuravit jonka jälkeen taluttelin loppukäynnit. Valmennuksesta jäi kyllä taas ihan super fiilis, alan pikku hiljaa oppia ratsastamaan Assia. Kun sen antaa edetä eikä jää suuhun roikkumaan, löytää se paikat itse tosi hyvin ja hyppää rennosti. Täytyy kyllä itsenäisestikin tehdä jotain puomijuttuja enemmän, niin kuntokin kohenisi vähän.

Kisakauden aloituspäiväkin on päätetty. Kunhan mitään yllättäviä esteitä ei tule, nähdään meidät Artukaisissa 26.2. Sitä ennen ehtii treenata onneksi vielä pari kertaa, joskin yhdet estetreenit jäävät minulta välistä vanhojen tanssien takia. Silti ihan luottavaisin mielin lähden liikenteeseen, sillä nyt on sujunut niin hyvin.

Lisäksi vielä pieni tiedotus muista paikoista, joissa touhujamme voi seurata: blogin/Assin virallinen instagramtili kulkee nimellä @teamkoskelo. Oma henkilökohtainen tilini on @katariinaeevamaria. Lisäksi jos joku haluaa, voi minut myös addata snapchatissa, jossa osin ei hirveästi heppajuttuja ole. Siellä kuljen nimellä kataeevamariaa.

2 kommenttia:

  1. Tosi sujuvan ja kivan näköistä menoa sulla ja Assilla taas kerran, nyt tosin vielä paremman näköistä kuin ennen - ootte todellakin menneet eteenpäin! Mitä luokkia aiotte siellä Artukaisissa hypätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, fiilis oli kieltämättä selkäänkin paljon rennompi! Hypätään tällä kertaa 70&80cm :)

      Poista