sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Muutoksia ja kuulumisia


Kisakauden piti startata tänään pikkuluokilla Turun ratsastajien kisoissa, mutta kisat jouduttiin perumaan viruseipäilyn vuoksi. Niimpä sunnuntaista tuli kotipäivä ja tein hommia sileällä. Assi oli aika vaikea ratsastaa, niinkuin se yleensä estepäivän jälkeen on. Se ei jaksa oikein keskittyä ja on hirveän raskas ohjalle. Tein paljon laukassa juttuja, vastalaukkaa, nostoja ja vastataivutuksia. Käynnissä sain sen ratsastettua oikein kuuliaiseksi, laukkakin oli lopuksi ihan jees. Nyt pitää ottaa totinen ote sileäntreeneihin, sillä 2.4. kiristetään nutturoita ja startataan omissa kisoissa Helppo C:2 2000. (Startataan jos Assi uskaltaa mennä aitojen sisään...)







Eilen lauantaina tosiaan tallinpitäjä/entinen valmentajani piti minulle ns. estekoulutunnin. Menimme puomeja ja pieniä kavaletteja linjoilla ja ympyröillä. Assilla oli alkuun aika paljon virtaa, koska sillä oli ollut kolme vapaapäivää putkeen. Keskiviikkona juoksutin sen, jonka jälkeen se hierottiin. Assi on kuulemma mennyt eteenpäin ja jumeja ei ollut, mutta sen vasemmassa lavassa olevaa vanhaa lihastraumaa (tullut luultavasti kun varsana jäänyt etujalastaan johonkin jumiin yms, emme tosiaan tiedä Assin historiasta mitään) hieroja availi ihan kunnolla. Torstaina sillä oli ihan täysi lepopäivä ja perjantaina juoksutin taas. Ylimääräisestä energiasta huolimatta pienten spurttien jälkeen Assi oli kuitenkin ihan tosi hyvin kuulolla ja lopuksi tulimme noin 90cm linjaa. Valmentaja olisi halunnut nostaa estettä vielä lisää, mutta ei viitsinyt hieronnan takia.







Assi saa nyt kokea ruokinnassaan muutoksia. Pari viikkoa sitten juttelimme Pinjan kanssa Assin ruokinnasta ja totesimme, että sen syömä Racing Selected ei todennäköisesti vain sovi sille. Se ei ole varsinaisesti liian laiha, mutta hirveän kuiva, joten sillä ei ole mitään, mistä rakentaa lisää lihasta. Assi kuitenkin syö heinää yli 16kg päivässä, joten siitä ei asia voi johtua. Täysrehunkaan määrää sille ei voi nostaa, sillä silloin se saisi liikaa energiaa. En myöskään itse suosi rehujen yletöntä syöttöä. Juttelimme asiasta vielä pari kertaa lisää, ja nykyään ostamme Assille Pinjan kautta Havensin Basis-Sporttia. Toivottavasti pääsemme tällä ruokinna tuloksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti