sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Pelkkää hyvää

Moikka taas! Kevät on vihdoin alkanut ja sen huomaa kyllä niin omassa, kuin hevosenkin vireydessä ja motivaatiossa. Kohta päästään vihdoin starttailemaan kisakautta ja pari viimeisintä viikkoa ovat ratsastuksellisesti sujuneet erittäin hyvin. Ennen kaikkea kevään suurin ajankuluttaja on vihdoin takana: Selvisin keskiviikon psykan ylppäreistä ainakin omasta mielestäni ihan kunnialla, toivottavasti sensoritkin tykkäävät pohdinnoistani... 

Torstaina oli rutiinien mukaisesti estevalmennuksen vuoro. Vaihdoimme Assilta estesuitsituksesta olympian kokonaan pois ja tilalle englantilainen+remppaturpis. Assi on sen kanssa paljon kivempi ratsastaa, eikä tipu pidätteistä niin pitkäksi tai suutu, jos jään vahingossa vähän liikaa kiinni. Assi oli valmennuksessa tosi kiva, mutta kevät alkaa vähän näkyä ja sillä on nyt ollut ylimääräistä virtaa.

Hyppäsimme ihan yksinkertaisia tehtäviä: Suoraa ja kaarevaa linjaa ja pari yksittäistä estettä. Assi oli heti alkuun aika pirteän oloinen, joten lähdimme tekemään samalla idealla kuin viimeviikolla. Jos Assi lähti hiemankin kiihdyttelemään esteen jälkeen, ratsastin rennosti kohti seinää ja otin seis, viimeistään seinä pysäytti. Assin täytyykin nyt oppia, että vaikka sillä olisi kuinka hauskaa, ei se voi lähteä kuskaamaan minua miten tahtoo.

Esteisiin kuului myös okseri, jossa oli alla sokeripalat. Itse olen jostain syystä parin viikon ajan jännittänyt erikoisempia esteitä, ja koska Assi on minut pelastanut huonon ratsastukseni aiheuttamilta virheiltä moneen kertaa, päätti se senoa, ettei enää hyppää jos itse istun etukenossa jalka irti sisöohjassa roikkuen. Parin viikon ajan siis tuli muutamia valitettavia ohimenoja, mutta tällä kertaa niistä ei ollut tietoakaan!

Pysty-sarja -linjalle jäin pariinkiin kertaan nyppimään vauhtia ihan liikaa pois, jolloin ennen pystyä tuli ihan miniaskel ja sen jälkeen Assi ei lähtenytkään viemään ja neljän askeleen väliin tuli viisi askelta ja sarvaväliin puolitoista. Tokalla yrityksellä ekalle esteelle sama virhe, mutta välissä sain pidennettyä ja loppu meni oikein. Kolmannella yrityksellä onnistuin vihdoin saamaan ekankin lähestymisen kuntoon.

Toinen pitkä sivu, jolla oli okseri-pysty -linja tuotti oikeaan kierrokseen vähän hankaluuksia. Kun linajalle pääsin, oli lopputulos tosi hyvä, mutta lähestyminen oli vähän onnetonta. Jäin taas roikkumaan sisäohjaan ilman jalkaan ja Assi otti suoristaessa aina raville, joten jouduin tekemään ympyrän ja yrittämään uudestaan. Jossain kohtaa totesinkin että en osaa nyt yhtään ratsastaa kulmia, jonka jälkeen lähti heti sujumaan.

Kaiken kaikkiaan tunti sujui kuitenkin hyvin, nyt täytyy vain saada vauvan kevätinnostus kanavoitua johonkin muuhun.

Assi on ollut muutenkin ihan super viimeaikoina. Viimeistään maanantaina Pinjan kanssa saimme kaikki palaset vain loksahtamaan paikalleen ja ratsastus on tuntunut helpommalta kuin aikoihin. Assi on heti alkuun kuulolla ja helppo ratsastaa pyöreäksi. Kun annan sille muodon, jossa haluan sen liikkuvan, pysyy se siinä kunnes vaadin muuta. Toki etenkin suoraan kulkeminen tuottaa haastetta Assin ollessa vielä tosi lihakseton ja heikko, mutta tästä mennään vain eteenpäin! Havensin rehu on myös vaikuttanut ja moni on sanonut Assin saaneen jo vähän lihaa luiden ympärille.

Loppuun vielä lyhyt video Pinjan sileäntunnista maanantailta. Kuten huomaa, laukka on vielä tosi heikkoa, joka aiheuttaa myös ongelmat esteillä. Olenkin nyt yrittänyt tehdä laukkatehtäviä paljon ja oikeasti ajatuksella, en vain laukkaillut ympyrää ilman sen suurempaa päämäärää.

2 kommenttia:

  1. Kivannäköistä menoa! Liityin lukijaksi! :)

    http://mruggla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, sinullakin on tosi mielenkiintoisen oloinen blogi :)

      Poista